biometrisk betalning

Mastercard lanserade nyligen ett program för att erbjuda biometriska betalningsmetoder, som ansiktsigenkänning och fingeravtrycksskanning. I kassan kommer kunder att kunna godkänna sin betalning genom att visa sitt ansikte eller sin handflata istället för att dra sitt kort.

Programmet har redan gått live i Sao Paulo, Brasilien. Mastercard säger att de planerar att lansera det globalt senare i år.

”All forskning som vi har gjort visar att konsumenter älskar biometri,” sa Ajay Bhalla, Mastercards VD för cyber och intelligens, till CNBC.

”De vill att en betalning i en butik ska vara lika bekväm som att öppna sin telefon.”

Cirka 1,4 miljarder människor förväntas använda ansiktsigenkänningsteknik för att godkänna en betalning till 2025, mer än en fördubbling från 671 miljoner 2020, enligt en prognos från Juniper Research.

Nedan ett inslag från TV4 där man diskuterar samma nyhet.

Även om denna teknik inte helt överrensstämmer med Vilddjurets märke, som det är beskrivet i Bibeln, är det en häpnadsvackande tid vi lever i. Tekniken kopplas allt mer ihop med kroppen för att göra betalningar och verifikationer mer bekväma och säkra.

Bedrägeri, cryptovalutor och annat som är svårt för myndigheter att bevaka gör det troligen bara till en tidsfråga innan denna teknik, eller liknande, kommer användas for att verifiera användare på Internet.

Uppebarelseboken 13:16-17

Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal.

Lämna ett svar